APA NAK KATE EK

Terima kasih di atas kelapangan anda semua yang sudi menjenguk di ruang maya blog ku yang xseberapa ini..Minta maaf kalau ada antara kata-kataku yang terkasar, tersalah ejanya, pasar bahasanya..Kalau ada cadangan dan idea yang dapat menceriakan ruang ini, bantuan anda amatlah diharapkan.

Thursday, 6 September 2012

Assalamualaikum smua..

Ya Allah..lama betul aku xjenguk n menaip crite2 kt blog ni..nk sebulan jugakla dari last entry..ye x..crite memang banyak nk dikongsikan..tp masa n ruang itula yg xbyk pun.. Hari ni dah 18 Syawal 1433H..Selamat Hari Raya Aidilfitri buat smua..

Mane satu yang aku nk cerita dulu ye..emm..sinopsis dulu la..dalam masa sebulan nie antara kisah-kisah nak dikongsikan adalah..
- Cerita raya tahun ini..
- panggilan DPA Oktober ini..
- Cerita anakku yang sorang ni...
- Cerita gathering raya persatuan famili mak aku ni..
- macam-macam la ni..

Tahun nie turn belah famili akula beraya bersama..Alhamdulillah even kami dua-dua org KL..perancangan raya 2 masih kekal la..tahun nie tema hijau tua baju raye kami satu famili sume..kainnya telah dibeli impot dr negara jiran (parent beli semasa lawatan saudara di bandung..) memang cantik..ekslusif nmpk biler dh siap..n akupun nmpk kurus..(memang pun dh turun 4kg mse puasa ni ok..)

Ceria smua kecuali anak ibu..adoii..
Alhamdulillah..tahun nie aku sempatla menghasilkan 3 jenis kuih...excited sgt biler dh dok umah sendiri, oven pun dh bertambah beso plak kn..cumanyer yg kurang ummphh nye persediaan raye kali ni sebabnya aku xsempat pun turun jalan tar..huuaaa...wajib 2 berasak utk beli bju2 rye, tudung2..sobsob..dh dok jauh dr kl nie..susahla sket pun..huhhh

Dalam keceriaan menyambut syawal nie..dlm hati 2pun xdela nk seronok sesangat..sebab biler memikirkan masa semakin hampir untuk aku bersedia pegi berkursus selama 6 bulan iaitu Diploma Pengurusan Awam (DPA)..huhuh..sebelum ni dh penah tolak..maka kali nie kena redha jugakla..even masenye clash plak dengan tarikh aku n famili sepatutnya berholiday in ho chi minh..adoiiiiiiiiiiiii..punah2..(dh plan nk borong tudung n baju2 yg byk..)

 Makanyer..dalam dok sibuk2 beraye nie persiapan dan persediaan utk ke DPA nie berjalan sekali la.dan sememangnye bonus raye yang dpt sebelum nie telah kugunakan sepenuhnya utk buat persiapan DPA la..yela kan bukan stakat beli brg jer..mcm2la kn..

Cerita anakku..emm..skarang dah msuk umurnya 2 tahun 4bulan..smakin bijak dia.dan semakin bykla akal n idea dia nk buat..cmnela ye nk tinggalkan anak ibu ni nnt..(dh mula bergenang nie..)pause kejapla citer ni yer..

Gathering raya persatuan famili aku baru je lepas mse 1 September baru2 nie..satu program khas yg akan diadakan setiap tahun..memang happening n enjoy..dan aku masih kekal menjadi bendahari x bertauliah..adoiii...(lagi..)

Xpela..hati dah xkeruan buat mase ni biler dh flashback pikir mcm2..akan kusambungkan criter2 ini di mase lain k..Salam..


2 comments:

  1. tak best nak tinggal anak dan suami kannnnnnn....

    ReplyDelete
  2. kannnnn...aduhai..menghitung hari..sampai xmau hitung lagi.bertahan la hendaknya.

    ReplyDelete