APA NAK KATE EK

Terima kasih di atas kelapangan anda semua yang sudi menjenguk di ruang maya blog ku yang xseberapa ini..Minta maaf kalau ada antara kata-kataku yang terkasar, tersalah ejanya, pasar bahasanya..Kalau ada cadangan dan idea yang dapat menceriakan ruang ini, bantuan anda amatlah diharapkan.

Tuesday, 21 May 2013

Persiapan Ke Kursus DIploma Pengurusan Awam (DPA)

Assalamualaikum,

Hai..lamanye kan xupdate..mcm nk cite pasal aku pegi DPA ape yg berlaku.6 bulan kan mcm2la aku belajar..tp sebelum memulakan kesah2 yang lebih lanjutnya..aku mulakan entri dengan persediaan aku bawak ke DPA.hahaha..sorry la ye, bab2 mengelist barang ni mmg aku detail sket la.jgn kte nk g DPA je, nk balik raya kt kampung pn aku sedia list..itu satu perkara aku mengikut jejak ayah aku..hehe..So, inilah dia barang2 kelengkapannye.ade sesetengah brang ni xdela nk guna awal2, tp memandangkan dh shopping brg2 DPA, aku sediakanla semuanye..just nak share pada kawan2..


SENARAI KELENGKAPAN UNTUK DIBAWA KE DPA




BIL. PERKARA BIL PERKARA
Kelengkapan / pakaian kerja Toiletaries / kelengkapan diri
1 Baju kurung 54 Sabun mandi
2 Blouse / Kemeja 55 syampu
3 Lounge suit 56 berus gigi
4 baju batik (xmsuk yg dpt) 57 ubat gigi
5 jubah 58 pencuci muka
6 tudung 59 krim muka
7 stokin kulit 60 bedak badan
8 kasut keje 61 deodorant
Kelengkapan / Pakaian Sukan 62 minyak johnson
9 Tshirt Hitam 63 losyen
10 Seluar track 64 Barang makeup
11 Stokin Putih 65 parfume
12 Kasut getah 66 ketip kuku
13 kasut sukan 67 cotton bud
14 stokin tangan 68 tisu
15 tudung hitam 69 wet tisu
16 inner tudung 70 Sunblock
Kelengkapan Harian 71 Insect repellant
17 Tshirt untuk tido 72 Dettol + softlan
18 Seluar tido 73 Ubat-ubatan
19 underware 74 Minyak gamat
20 bras 75 Krim Gatal
21 singlet +inner baju 76 Minyak angin
22 seluar dalam pjg 77 panadol
23 stokin 78 handy plus
24 tuala mandi 79 bandage
25 tuala muka 80 krim urat
26 Sweater 81 minyak panas
27 sarung tangan Lain-lain
28 kain batik 82 Torchlight
29 Telekung + travel punya 83 mancis
30 Sejadah 84 pisau kecil
Makanan dan Minuman 85 extension wayar
31 Kurma 86 saterika
32 Biskut 87 plug pin
33 air kotak 88 plastik sampah
34 air mineral 89 kain buruk
35 coklat 90 Kiwi kasut + berus
36 3 in 1 air 91 hanger + sepit baju
37 maggi laksa + cup 92 Tali rafia
Dokumen / Kelengkapan kelas 93 Jam loceng
38 Buku Nota 94 Sabun basuh baju
39 Borang-borang DPA 95 berus kain
40 Alatulis 96 Pad + pantyliner
41 Stapler 97 Alat menjahit
42 Puncher 98 Getah
43 Artliner 99 Baju hujan
44 Kalkulator 100 Bekas air +mug
45 Puncher 101 Tafsir AlQuran + Yassin
46 Gambar pasport 102 Charger handphone
47 Pasport

48 Sijil

49 Fail 

50 Gunting

51 Tagging Merah

52 Kamus2

53 Beg fail hitam

4 comments:

  1. yong...baru aku tau mung ada blog...camner nak friends ko ni...aku kan tak brapa pandai berblog... juliaadorable.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..mung pn ade ke..(jap kenapa kna ckp ganu plak ni ek..itukan kesah lame ko..erkk:p)emm..alamak cmne nk add ko ek..ke aku yg kna follow ko..hehe

      Delete
  2. Nk ty. Masa g dpa mmg xle blk ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh tapi depend pd KPP or UDPA la bagi pelepasan biler..kadang2 gap 2minggu, ada gak dapat outing dlm beberapa jam je..kalo dpt IKWAS kira dekatla sket nk balik KL ke..huhu

      Delete